logodave

 

Audi R8

Deze prachtige R8 was een hele opgave. Niet zozeer om de correctie van de lak maar om welke produkten te gebruiken om deze auto tot z'n recht te laten komen. De auto leek aanvankelijk in een vrij goede staat te zijn. Alleen de hoeveelheid watervlekken viel op. Waarschijnlijk ingedroogd na het afspuiten in de wasbox. Wasstraat werd gelukkig vermeden.

De velgen zijn meerdere malen gereinigd met APC en behandeld met Non Ferro om remstof en hardnekkige vervuiling te verwijderen. Na het kleien zijn de velgen handmatig behandeld met Professional Polish voor een diepe reiniging. Hierna grondig ontvet en voorzien van twee lagen Gyeon CanCoat. Banden voorzien van enkele laagjes Gyeon Tire. Wielkasten gereinigd en voorzien van een beschermlaag van Autoglym Vinyl & Rubber. De wielen zijn niet gedemonteerd omdat het de winterset betrof die waarschijnlijk op korte termijn gewisseld zou worden.

De auto is daarna gefoamed met Monello Artico foam, een krachtige foamreiniger die de grootste vervuiing losweekt. Nadat de auto was afgespoten is de auto vervolgens ingespoten met Gyeon Bug & Grime om vastzittende vliegjes en verdere vervuiling los te weken. Daarna tweemaal gereinigd met een PH-neutrale shampoo en behandeld met Non-Ferro. Hierna de auto nauwkeurig gekleid voor de meest hardnekkige vervuiling. De teerspetters aan de onderzijde van de auto aangestipt met een tar-remover. Hierna de auto nogmaals gewassen en ontvet om de lak te inspecteren, De swirls vielen gelukkig mee. Toch zaten verdeeld over de auto nogal wat krassen en een schaafschade aan de achterzijde. Niet allemaal even diep maar toch. De auto is vervolgens helemaal afgeplakt met tape om de polijstmachine erop los te laten. De auto is in meerdere stappen uitvoerig gepolijst met de produkten van Scholl Concepts. Effectieve polijstmiddelen met een fijne afwerking. Als bescherming is gekozen voor twee lagen Gyeon CanCoat, Een duurzame coating die tot wel 12 maanden bescherming biedt.

De motorruimte is nauwkeurig gereinigd met een stoomcleaner en fijne borsteltjes. Na het ontvetten is gekozen voor Gyeon Cure en voor de kunststofdelen Autoglym Vinyl & Rubber. Het interieur is uitgebreid gereinigd waarna alle kunststofdelen nogmaals zijn behandeld met Nanolex Interiorcleaner. De lederen stoelen en deurpanelen zijn gereinigd met Liquid Leather cleaner en beschermd met Liquid Leather Protection Conditioner. De kunststofdelen hebben een laagje Poorboys Natural Look gekregen.

Alle ramen zijn licht gepolijst, ontvet en voorzien van een laag Rain Repellant. De auto is als laatste stap nogmaals volledig voorzien van een laag Gyeon Cure. Foto's hieronder zeggen genoeg,..

Van een tweede behandeling is een videoverslag gemaakt: videoverslag Audi R8