logodave

 

Lexus RX400h

Deze prachtige Lexus was na schadeherstel niet correct overgespoten. Veel overspray na herspuiten en een extra laak blanke lak die niet juist aangebracht was. Geen gelijkmatige glans en doffe plekken als gevolg. De auto is eerst gefoamed en daarna grondig met verschillende reinigers gewassen en behandeld met een reiniger tegen 'vliegroest'. Daarna is de auto met een medium klei grondig gekleid. De vervuiling bleek mee te vallen. Het polijstwerk was echter een enorme klus. Na het grondig afplakken van rubbers en ramen is in meerdere stappen ieder paneel grondig aangepakt. Enkele panelen hadden extra passes nodig om tot herstel te komen.

De auto is hierna opnieuw gewassen, gedroogd en ontvet. Als bescherming is gekozen voor een coating van Gyeon met een behoorlijke standtijd. De coating is afgetopt met twee lagen Gyeon Cure met enkele uren tussentijd. De auto heeft weer een prachtige wetlook gekregen en een degelijke bescherming.

De binnenkant van de deuren en sponningen zijn ook gereinigd, ontvet en voorzien van een sealant (wax op synthetische basis). Ook de velgen zijn na het grondig reinigen voorzien van twee lagen sealant voor een langdurige bescherming.

De rubbers, banden en trims zijn gereinigd, gewassen en ontvet en ook voorzien van een water- en vuilafstotende dressing. Op de ramen bleken hardnekkige waterspots te zitten die er nauwkeurig met een glaspolish machinaal uitgepolijst zijn. Daarna zijn de ramen ontvet en voorzien van een glascoating.

Het interieur is niet aangepakt omdat het in een uitstekende staat verkeerde.